ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Μοναδική τοποθεσία στον Άγιο Αρσένιο, με εξαιρετική θέα στη θάλασσα, στη Χώρα Νάξου και έως την Πάρο. Η περιοχή είναι ιδανική για τους λάτρεις της φύσης, για περιπάτους, για όσους αναζητούν ησυχία σε πολύ κοντινή απόσταση από το κέντρο.

Ο ΙΔΑΝΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΚΑΙ ΞΕΓΝΟΙΑΣΙΑ

Οι Βίλες Αέρηδες βρίσκονται στον Άγιο Αρσένιο, νοτίως της Χώρας Νάξου. Ο Άγιος Αρσένιος ή Αγερσανί, όπως τον αποκαλούν οι ντόπιοι, είναι ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της δυτικής Νάξου, όπου σύμφωνα με την παράδοση, πήρε το όνομά του από το εκκλησάκι του Αγίου Αρσενίου, που υπήρχε στην περιοχή πριν ακόμα κτισθεί το χωριό και το οποίο σώζεται μέχρι σήμερα.

Στις περιπλανήσεις σας μέσα στο χωριό με τα όμορφα παραδοσιακά σπίτια και τις φροντισμένες γεμάτες λουλούδια αυλές, θα συναντήσετε τη μεγάλη ανακαινισμένη εκκλησία του Άγιου Σπυρίδωνα, καθώς και την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, κτίσμα του 18ου αιώνα, που στα χρόνια των πειρατών χρησίμευε και σαν παρατηρητήριο. Στα αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής, που φημίζεται για τα πολλά ξωκλήσια της, περιλαμβάνονται επίσης δυο παλιοί ανεμόμυλοι στο λόφο του Στρούμπουλα, το πυργάκι του Αγ. Νικολάου με τους χαρακτηριστικούς περιστερώνες, καθώς και το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου που όμως δεν έχει κατοικηθεί ποτέ από μοναχούς.

Στην περιοχή ανήκουν μερικές από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού, η Αγία Άννα, η τεράστια παραλία της Πλάκας και ο Άγιος Προκόπιος.

Αποστάσεις

  • Παραλία Αγία Άννας: 4 χλμ
  • Παραλία Πλάκας: 6 χλμ
  • Χώρα Νάξου μέσω αεροδρομίου: 7 χλμ
  • Χώρα Νάξου μέσω Ιρίων: 5 χλμ
  • Αεροδρόμιο: 4 χλμ